Over ons

Lees hier hoe Dekker Motorsport is ontstaan.

Clio-motorruimte

Het begin van Dekker Motorsport

Vanaf 2005 houdt ik mij actief bezig met het aanpassen van auto’s, waarbij in al die jaren het merk Renault centraal heeft gestaan. Zo begon ik met een Renault 5 GTT te restaureren, waarna er nog vele Renault modellen hebben gevolgd, bekenden binnen de Renault wereld zijn bijvoorbeeld een Renault 9 met een Clio Williams motor voorzien van een turbo, Volkswagen 6 versnellingsbak en alles wat daarbij komt kijken om dat rijdend te krijgen.

Clio-Dekker

Ontwikkeling

Het volgende project betrof een Clio R27 F1-team welke al snel werd voorzien van een Megane RS motor, de eerste in Nederland! Bij gebrek aan opties om de auto op maat afgesteld te krijgen, heb ik besloten dit zelf uit te gaan dokteren. Vanuit mijn ervaring met standalone management ben ik uit gaan zoeken hoe dit toe te passen op de originele ecu. 

Na dit volledig uitgedokterd te hebben ontstond de vraag naar mijn kunnen. Toen dit serieuzere vormen aan begon te nemen heb ik besloten mij verder te professionaliseren en zodoende Dekker Motorsport op te richten.

Waarom Dekker Motorsport?

Wat onderscheid mij dan van andere tuners? Ik heb jaren ervaring met Renault, ken daarbij van vrijwel elke motor/auto de zwakke punten en weet hoe deze op te lossen. De uitvoering van tuning is ook anders dan de algemene tuners toepassen.

Deze lezen het standaard motormanagement uit, passen hier een standaard aanpassing op toe en schrijven deze dan weer in de ecu, niet wetend wat er zich eigenlijk in de ecu afspeelt en vaak ook nog eens met de belofte op ongeloofwaardige getallen. Oja, ze doen dat ook nog eens állemaal ‘custom’ of ‘op maat’, ik durf wel te zeggen dat ik in Nederland de énige ben die dit daadwerkelijk aan kan bieden op Renault gebied.

Specialisatie

Ik ben in het bezit van tools, specifiek ontworpen voor Renault, welke meer waarden kunnen dataloggen dan de tools die algemene tuners al dan niet hebben, daarnaast tune ik niet eerder een motor alvorens uitgedokterd te hebben wat elke map in de ecu precies doet. 

Run na run op de testbank op zoek naar perfectie, vaak als de klant al dik tevreden is, kan ik het niet laten om toch hier en daar nog wat te verbeteren.

Onze diensten